Az Állatok Világnapja

AZ Állatok Világnapját október 4-én ünnepeljük. Ez a nap Assisi Szent Ferencnek, az állatok védőszentjének halála napja.
A Fővárosi Állatkert e jeles nap alkalmából egész hetes programot szervez Állatszeretet Fesztivál néven.
Izgalmas programok sokaságágával várnak minden érdeklődőt az október 1-től 7-ig tartó fesztiválon. Többek között pelikánetetés, „fóka móka”, óriáskígyó simogatás, majomparádé, gorilla bemutató, elefántiskola és sok más egyéb érdekesség. A Nagyszikla belsejében május vége óta működő új bemutatóhely, a Varázshegy is teljes gőzzel üzemel: itt őstengeri bemutató, érdekes előadások, 3D vetítések és az „Állatok akcióban” állatbemutató várja a látogatókat. Vasárnap, a hagyományoknak megfelelően, az állatkerti nevelőszülők napját tartjuk, ekkor az Állatkert alapítványa vendégül látja az örökbefogadókat.
További információ és részletes program: http://www.zoobudapest.com/allatszeretet
A Budakeszi Vadaspark egész napos programokkal várja látogatóit október 6-án. Bemutatkozik majd Muci az okos sakállány, kő-papír-ollót játszó mosómedvék, és Hubert a kajlafülű hiúz is.
További információ: http://www.vadaspark-budakeszi.hu/
A Szegedi Vadasparkban az Állatok Világnapja alkalmából rendezik meg az Örökbefogadók Napját.
A gyöngyösi Mátra Múzeum egész napos programmal várja a látogatókat az Állatok Világnapja alkalmából megrendezett eseményen.
    Ismerd meg a Pálmaház lakóit
(Foglalkozás általános- és középiskolások részére. Ismerkedés a pálmaház lakóival, mikroszkópozás, állatsimogatás, „látványetetés”. Időtartama: 45 perc, ára: 200 Ft/fő.
    Barangolás a Mamutok földjén
Foglalkozás óvodások, kisiskolások részére. A foglakozás időtartama: 45 perc, ára: 200 Ft/fő.
A foglalkozásokra előzetes bejelentkezés  szükséges Szőke Szilvia marketing munkatársnál!
Telefon: 37/505-530, 20/370-4690, E-mail: matramuzeum.gyongyos@gmail.com
   A nap folyamán kézműves foglalkozás, családi tudáspróba, mikroszkópozás várja a látogatókat, valamint bepillantást nyerhetnek szakmuzeológusok segítségével a múzeum gyűjteményeibe.
Forrás: Mátra Múzeum honlapja

Hozzászólás